Kategorie

Nezařazené

Tělo po porodu. Co vše se může změnit

Jste šťastnou maminkou novorozeného miminka, porod jste úspěšně zvládla a teď se těšíte na to, že bude vše zalité sluncem. Bude. Jen vaše tělo prodělává změny, které sice nejsou na pohled patrné, ale budou vás ovlivňovat ještě během…

Připravte si chutnou drožďovou pomazánku

Droždí známe buď jako malou krychličku zabalenou v obalu nebo sušené v pytlíčku. Bez něho si nedokážeme upéct chléb, buchty, knedlíky, koláče, ale také rohlíky by se bez živých organismů v droždí obsažených neobešli. Droždí ve spojení s…

Recept na domácí máslové sušenky

Když zapátráte na internetu, dočtete se, že máslové sušenky jsou původem skotské a  první zmínka o nich z roku 1736.  od geniální ženy jménem McLintocková. Tradičně se dělají z jedné části cukru, dvou částí másla a tří částí mouky. Mouka je…

Jak vybrat audioknihu

Posloucháme je stále častěji. Audioknihy zaplnily mezeru na trhu a zprostředkovaly klasické knihy i těm, kteří z různých důvodů nemůžou číst nebo na čtení nemají čas. A tak se dnes napsané příběhy dostanou i k lidem slabozrakým nebo úplně…

Recept na makronky

Za celosvětovou slávu makronek se zasloužila Francie, jejich původ je ovšem ryze italský. Do Francie je přivezla pravděpodobně Kateřina Medicejská, která je měla v velké oblibě. Oblíbené makronky zvládne s trochou trpělivosti i méně…

Zdravé domácí džemy

Naše babičky připravovaly marmelády tak, že rozvařily ovoce se spoustou cukru. Cukr působí jako konzervant a i marmeláda byla zdrojem energie, kterou naši předkové na namáhavou fyzickou práci potřebovali, takže cukr nebyl až takový problém.…