Tvarohová buchta na plech

Jestliže milujete sladké a dáváte přednost na přípravu jednoduchým receptům, pak vám k chuti přijde naše tvarohová buchta na plech, po které se u vás doma jenom zapráší. S touto dobrotou zkrátka nemůžete udělat chybu, ať už se jí rozhodnete připravit jako sladkou tečku po nedělním obědě nebo jí nabídnete ke kávě vašim hostům. Určitě oceníte jednoduchost přípravy, která vám zabere jen několik málo minut, ale odměnou vám bude dokonalá souhra chutí, do které se okamžitě zamilujete. Tvarohová buchta na plech donutí vaše chuťové buňky k nekontrolovatelnému tanci a my vám zaručujeme, že se u vás doma tato sladkost příliš dlouho neohřeje!

Strouhaná tvarohová buchta na plech

Rozhodli jsme se klasický recept tak trochu ozvláštnit, a proto vám představíme recept na strouhanou tvarohovou buchtu na plech. Nečekejte o nic složitější přípravu, jediný fígl spočívá ve strouhaném těstě. Tak už na nic nečekejme a pojďme se společně pustit do sladkého pečení!

Potřebujete:

  • 500 g hladké mouky
  • 1,5 balení Hery
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 2 balení tvarohu
  • 2 vejce
  • moučkový cukr dle chuti

Postup:

Mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a heru smíchejte dohromady ve větší míse. Těsto rozdělte na dvě poloviny – do jedné poloviny přidejte kakao a propracujte. Ze vzniklého bílého i tmavého těsta vytvořte koule, které dejte na 20 minut do mrazáku odpočinout. Než vám těsto v mrazáku ztuhne, připravte si plech na pečení. Ten můžete vymazat tukem a vysypat moukou nebo strouhankou, nebo jej můžete vyložit pečícím papírem. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Tvaroh, žloutky a cukr moučku umíchejte a na konec zjemněte připraveným sněhem. Vytáhněte těsta z mrazáku a nastrouhejte je na hrubém struhadle – záleží jen na vás, jaké těsto se rozhodnete dát jako první. Vytvořte na plechu vrstvu z jednoho těsta, na kterou poté nastrouháte těsto druhé. Pečte na mírném ohni dokud okraje buchty jemně nezhnědnou – nepečte však příliš dlouho, aby se vám buchta zbytečně nevysušila.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.