Chutné kuře na paprice

Kuře na paprice je časově nenáročné, levné jídlo a přesto velmi chutné jídlo, které určitě znáte nejen od maminek a babiček, ale také ze školních jídelen. Kuře v krémové omáčce se smetanou a mletou paprikou můžete klidně podávat k slavnostnímu obědu a určitě tím nikoho neurazíte. 

Recept na chutné kuře na paprice je opravdu jednoduchý, věříme, že se usadí ve vašich domácích kuchařkách. Na přípravu můžete buď použít celé kuře, nebo jen  stehna či prsa. Abychom udrželi časovou nenáročnost receptu, jak jsme vám slíbili, připravíme tentokrát kuře na paprice z již vykostěných stehenních řízků.

Kuře na paprice

Na omáčku pro čtyři osoby budete potřebovat tyto suroviny

  • 4 stehenní řízky
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • kuřecí vývar
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • sladká paprika
  • lžíce oleje

Postup:

Předem si z kuřecích skeletů připravíme vývar, který následně použijeme do omáčky.   Nakrájíme si na kostky kuřecí stehenní řízky, které osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji najemno. Mezi tím si v kastrolu rozehřejeme lžíci oleje a máslo. Až se máslo rozpustí, přidáme cibuli a smažíme do zlatova. K osmažené cibulce přidáme nakrájená kuřecí stehna a zprudka je opečeme. Poté přidáme mletou papriku a znovu chvíli opékáme. Opečené maso s cibulí zalijeme předem připraveným vývarem a dusíme cca 15 minut. 

Po 15 minutách omáčku zahustíme tak, že do připravené smetany dáme asi 2 – 3 lžíce hladké mouky a ještě jednu čajovou lžičku sladké papriky. Vše společně rozmícháme do kašovité hmoty, kterou následně za stálého míchání vlijeme do připraveného základu. Takto zahuštěnou omáčku necháme ještě alespoň 5 minut provařit, aby byla mouka v omáčce dobře stravitelná. Následně ještě dochutíme solí a pepřem.

Jako přílohu ke kuřeti na paprice můžeme podávat rýži, houskové knedlíky, těstoviny, ale úplně nejlepší jsou k této jemné krémové omáčce krupicové noky.

Doporučené články