3 tipy na rychlé a zdravé večeře

Ne vždycky máme čas nebo dokonce chuť postávat dlouhé minuty u sporáku a připravovat tak sobě nebo své rodině složitou večeři. Je sice pravda, že honosná večeře o třech chodech dokáže pohladit naše chuťové buňky, ale upřímně – kdo z nás má na takové vyvařování čas?! Proto se každému z nás hodí tipy na rychlé a zdravé večeře, které nám zachutnají, na přípravu nejsou vůbec složité a jako třešničku na dortu ani nezatíží naše tělo před spaním. Pokud si i vy někdy lámete hlavu nad tím, co své hladové smečce připravit, přičemž ale už předem víte, že více jak půl hodinky vaření nezvládáte, pak je náš dnešní článek určený právě vám. Vymysleli jsme pro vás 3 tipy na rychlé a zdravé večeře, kterým neodoláte!

3 tipy na zdravé a rychlé večeře

Pro přípravu lahodného pokrmu, který nás zasytí a zároveň i zachutná, není nutné strávit u sporáku dlouhé hodiny!

1. Slané palačinky plněné špenátem a šunkou

Potřebujete:

  • 200g pohankové mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 vejce
  • olivový olej
  • 400g špenátu
  • 1 cibuli
  • 200g šunky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 4 stroužky česneku
Postup:
 
Mouku, sůl, mléko a vejce dobře smíchejte a lehce prošlehejte, poté odstavte a nechte půl hodinky odpočinout. Mezitím si omyjte špenát, listy natrhejte a spařte vroucí vodou v cedníku. Během toho, co vám špenát bude okapávat, si na kostičky nakrájejte šunku a cibulku, kterou lehce osmahněte na kapce olivového oleje. Přidejte česnek, šunku a špenát, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti a poté stáhněte z plotny. Z těsta připravte klasické palačinky, které naplňte vzniklou směsí a podávejte.
 

2. Zeleninový kuskus s rukolou a kuřecími kousky

Potřebujete:

  • 300g kuřecích prsou
  • 60g jarní cibulky
  • 1 lžičku kari koření
  • olivový olej
  • 50g červené papriky
  • 80g černých oliv
  • 200g salátových listů
  • 100g rukoly
  • 250g celozrnného kuskusu
  • 4 lžíce rozinek
Postup:
 
Kuřecí prsíčka opláchněte pod vodou, osušte a poté nakrájejte na drobné nudličky, které osolte a promíchejte s kari kořením. Poté si na pánev kápněte pár kapek olivového oleje, na kterém lehce osmahněte na jemnou nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte kuřecí nudličky a opečte je ze všech stran. Pak stáhněte z plotny. Salátové listy omyjte společně s rukolou a osušte. Kuskus připravte podle návodu a po uvaření smíchejte s kuřecím masem, červenou paprikou, salátem a rozinkami.
 

3. Dýňová polévka Hokkaidó

Potřebujete:
  • 1 mrkev
  • 100g dýně Hokkaidó
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • 50ml kysané smetany
  • 2 lžičky dýňového oleje
  • 10g dýňových semínek
  • polévkové koření
Postup:
Mrkev omyjte, oloupejte, nakrájejte na kolečka a osmahněte na dýňovém oleji. Mezitím, co se vám bude mrkev smažit, si připravte dýni. Omyjte ji a i se slupkou nakrájejte na kostičky, které vložte do 300 ml vody se solí a polévkovým kořením – uvařte doměkka. Krátce před dovařením dochuťte muškátovým oříškem. Dýni rozmixujte a před podáváním smíchejte s kysanou smetanou, na závěr přidejte trochu opražených semínek.
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.