Nejlepší relaxační terapie, které musíte vyzkoušet

Každý z nás čas od času potřebuje vypnout. Hodit za hlavu veškeré pracovní povinnosti a starosti v osobním životě. Zkrátka vypnout a soustředit se jen sám na sebe. V tomto ohledu jsou výbornou volbou relaxační terapie, kterých existuje hned několik. My vám v dnešním článku představíme některé relaxační terapie, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Relaxační vodní terapie

Pozitivní účinky vody na naši psychickou kondici jsou dávno známé. Navíc je pro nás pobyt ve vodě nejen příjemný, ale i přirozený. Při vodní relaxační terapii se budete houpat a kolébat na vodní hladině, přičemž vás zkušený terapeut bude protahovat – zvláště se pak věnuje horním a dolním končetinám. Relaxační metoda probíhá v teplé vodě v klidném relaxačním prostředí a jejím cílem je navodit hluboké fyzické a emoční uvolnění.

Relaxace s delfíny

Relaxační terapie s delfíny je známá po celém světě a patří mezi nejoblíbenější. Slouží pro regeneraci organismu, napomáhá proti celkové únavě i syndromu vyhoření.  Při této terapii plavete společně s delfíny pod vedením zkušeného lektora. Zvláště vnímaví a citliví lidé mají tuto relaxační terapii rádi, protože delfíni dokážou harmonizovat mozkové hemisféry. Z terapie si tak odnesete mnohem více nežli skvělý zážitek.

Dotyková relaxační terapie

Na závěr se zmíníme o relaxační terapii dotykem.Právě tato terapie je využívána v různých druzích terapií od akupunktury až po shiatsu. Terapie dotekem redukuje stres, uvolňuje svaly, napomáhá při detoxikaci organismu,  posiluje nervový systém, zlepšuje krevní oběh, zvyšuje imunitu a povzbuzuje činnosti vnitřních orgánů. Pomoci vám může i při migrénách, depresích či při problémech s nespavostí.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *