Jak zrychlit metabolismus pomocí potravin

Metabolismus – neboli látková výměna – představuje veškeré enzymové reakce, při kterých dochází k přeměně látek a energií. Jedná se o neustále probíhající proces v našem těle, který běží i tehdy, kdy my spíme nebo odpočíváme. Největším strašákem lidí snažících se zhubnout a dosáhnout tak na vytouženou váhu je pomalý metabolismus, v jehož důsledku tělo nestíhá spalovat tuky a místo toho je ukládá do nejrůznějších partií vašeho těla. Stále více lidí se tak zamýšlí nad otázkou, jak zrychlit metabolismus, aby začal pálit tuky – a možná nad touto otázkou přemýšlíte i vy! V takovém případě si přečtěte náš dnešní článek, ve kterém vám poradíme, jak zrychlit metabolismus pomocí osvědčených potravin.

Ať dělám, co dělám, nedaří se mi zhubnout! Znáte tuhle větu? Mnoho lidí cvičí, změní skladbu svého jídelníčku, soustředí se na dostatečný pitný režim a ani přes veškerou snahu se jim nedaří látkovou výměnu v jejich těle pořádně nastartovat. Nezoufejte a vyzkoušejte naše tipy!

Potraviny, které dokážou zrychlit metabolismus

Jak by se vám líbilo doslova se projíst ke štíhlejší a pevnější postavě? Zdá se vám to jako hloupost? Pak věřte, že vůbec ne! Následující řádky vám prozradí, jaké potraviny zařadit do vašeho jídelníčku, abyste hubli rychleji a snadněji!

  1. Maliny

    Maliny jsou známé pro své příznivé účinky v otázce hubnutí, neboť obsahují ketony, které tělu napomáhají budovat svalovou hmotu a zároveň tak přispívají k rychlejšímu spalování tuků.

  2. Ocet

    Ocet stabilizuje cukr v krvi a odborníci se shodují na tom, že jedna jediná lžička octu v jídle dokáže snížit hladinu cukru v krvi až o 30%. Tento efekt má za následek menší apetit a skutečnost, že vaše tělo dostává potřebné dávky cukru v delším časovém intervalu.

  3. Zelený čaj

    Zelený čaj obsahuje látku EGCG, která patří mezi vysoce účinné antioxidanty a nabuzovače, jež dokážou urychlit spalování kalorií. Doporučujeme tedy dopřát si šálek zeleného čaje dvakrát denně.

  4. Losos

    Ačkoli je pravda, že se losos řadí mezi tučnější ryby, jeho největším pozitivem je vzácná dokosahexaenova kyselina, která dokáže zastavit vznik nových tukových buněk.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.