Určitě se shodneme na tom, že bramborový salát představuje nedílnou součást Vánoc. Kdykoli jindy během roku nechutná tak, jako právě na Štědrý den, kdy si jej s chutí dopřáváme společně s kaprem nebo řízky k večeři. Receptů na bramborový salát existuje nespočet, my vám dnes představíme 3, které jsou podle nás nejzajímavější!
Lehoučký bramborový salát
Potřebujete:
- 500 g brambor
- 50 ml olivového oleje
- 100 g červené cibule
- 200 ml kuřecího vývaru
- 30 g plnotučné hořčice
- pepř, sůl, vinný ocet
Postup:
Brambory uvařte klasicky ve slupce, nechte je vystydnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ostatní suroviny přidejte k bramborám a přelijte horkým kuřecím vývarem. Na mírném plameni nechte marinovat, občas promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a troškou vinného octa.
Bramborový salát po slovensky
Potřebujete:
- 1000 g brambor
- skleničku s okurkami
- 2 cibule
- 10 ml olivového oleje
- pepř, sůl
Brambory uvařte klasicky ve slupce, nechte je vystydnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Okurky nakrájejte na kostičky, stejně tak i cibuli a přidejte je k bramborám. Pro dochucení brambory zalijte trochou laku z okurek a dochuťte solí a pepřem a olivovým olejem.
Klasický bramborový salát
Potřebujete:
- 500 g brambor
- 3 balíčky majonézy
- 500 g šunky
- 2 lžíce hořčice
- skleničku s okurkami a mrkví
- 5 vajíček
- sůl, pepř
Brambory uvařte klasicky ve slupce, nechte je vystydnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vejce uvařte na tvrdo, po vychladnutí nakrájejte na kostičky a společně s nakrájeným salámem přidejte k bramborám. Následně přidejte směs okurek a mrkve společně s trochou laku na ochucení. Dejte hořčici a majolku, pořádně promíchejte. Nakonec dochuťte solí a pepřem.