3 různé recepty na bramborový salát

Určitě se shodneme na tom, že bramborový salát představuje nedílnou součást Vánoc. Kdykoli jindy během roku nechutná tak, jako právě na Štědrý den, kdy si jej s chutí dopřáváme společně s kaprem nebo řízky k večeři. Receptů na bramborový salát existuje nespočet, my vám dnes představíme 3, které jsou podle nás nejzajímavější!

Lehoučký bramborový salát

Potřebujete:

  • 500 g brambor
  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g červené cibule
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 30 g plnotučné hořčice
  • pepř, sůl, vinný ocet

Postup:

Brambory uvařte klasicky ve slupce, nechte je vystydnout, oloupejte  a nakrájejte na kolečka. Ostatní suroviny přidejte k bramborám a přelijte horkým kuřecím vývarem. Na mírném plameni nechte marinovat, občas promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a troškou vinného octa.

Bramborový salát po slovensky

Potřebujete:

  • 1000 g brambor
  • skleničku s okurkami
  • 2 cibule
  • 10 ml olivového oleje
  • pepř, sůl

Brambory uvařte klasicky ve slupce, nechte je vystydnout, oloupejte  a nakrájejte na kostičky. Okurky nakrájejte na kostičky, stejně tak i cibuli a přidejte je k bramborám. Pro dochucení brambory zalijte trochou laku z okurek a dochuťte solí a pepřem a olivovým olejem.

Klasický bramborový salát

Potřebujete:

  • 500 g brambor
  • 3 balíčky majonézy
  • 500 g šunky
  • 2 lžíce hořčice
  • skleničku s okurkami a mrkví
  • 5 vajíček
  • sůl, pepř

Brambory uvařte klasicky ve slupce, nechte je vystydnout, oloupejte  a nakrájejte na kostičky. Vejce uvařte na tvrdo, po vychladnutí nakrájejte na kostičky a společně s nakrájeným salámem přidejte k bramborám. Následně přidejte směs okurek a mrkve společně s trochou laku na ochucení. Dejte hořčici a majolku, pořádně promíchejte. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.