Tradiční italská jídla

Italská kuchyně patří bezesporu mezi ty nejznámější kuchyně světa. Italské jídlo je oblíbené i v České republice. Důkazem je i množství pizzzerií, které v každém větším městě najdete.

Co dobrého můžete ochutnat a objevit v italské gastronomii? Jsou to určitě skvělé sýry, těstoviny různých velikostí i tvarů, zeleninových salátů, mořských plodů, dokonalé dezerty a to vše můžete zapíjet kvalitním italským vínem.

Tagliatelle s masovým ragú

V hrnci na oleji orestujete celer, mrkev a šalotku do zlatova. Následně přidáte mleté maso a dál  restujete přibližně 15 minut, než se vypaří veškerá tekutina. Ted přichází doba na víno a po jeho vypaření přimícháte rajčatový protlak. Poté přilijete vodu, aby maso bylo celé ponořené. Přiklopené duste přibližně 45 minut, ještě ragú dosolte a opepřete a můžete podávat. Na talíři si udělejte z nudlí “hnízdečko”, doprostřed přidejte ragú a posypejte nastrouhaným parmazánem.

Nepečený dezert Zuccoto

Do připravené mísy naskládejte dlouhé piškoty namočené v Amarettu. Připravíte si náplň ze sýru ricotta smíchaného s cukrem, kousky čokolády, kandovaného ovoce a mandlovými lupínky. Náplň můžete rozdělit na dvě, do té druhé přidáte kakao. Náplně rozložte do mísy  na piškoty. Oddělit je od sebe můžete další vrstvou piškotů. Piškotovou vrstvou budete i končit. Nakonec mísu s dezertem zatěžkejte a nechte odležet v chladu, klidně do druhého dne. Před podáváním lehce posypejte kakaem.

Rajčatová polévka

Na rozpuštěném másle dusíme mrkev, rajčata a cibuli nakrájenou na hrubo přibližně 10 minut. Lehce osolte a vmíchejte rajčatový protlak. Poté nechte lehce odusit a poté přidejte zeleninový vývar. Polévku vařte asi 30 minut, nakonec propasírujte. Dle chuti opepřete. Ušlehanou smetanu s nasekanou bazalku přidáváte do polévky při podávání. Ozdobit můžete lístky bazalky a na plátky nakrájenými cherry rajčátky.

Mohlo by se Vám také líbit

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.