Recepty

Štědrovečerní večeře – na čem si pochutnat?

Štědrovečerní večeře je příjemným zakončením tohoto krásného dne, kdy rodina společně usedne k jednomu stolu a užijí si tento významný a výjimečný okamžik. Pro hospodyňky je štědrovečerní večeře celou řadou povinností, kdy připravují tradiční bramborový salát, smaží kapra nebo řízky, když někdo v rodině zrovna ryby nemusí a celý den tak stráví v kuchyni.

Co by se během štědrovečerní večeře mělo objevit na stole?

Určitě i pro vás je štědrovečerní večeře kouzelným okamžikem, na který se těšíte. Určitě máte i oblíbené pokrmy, které tradičně rok co rok připravujete a které se třeba u vás v rodině tradují již po mnoho generací. Zamysleli jste se někdy nad tím, co se na stolech objevovalo dříve? Bez čeho by tahle večeře nebyla tou pravou sváteční večeří, kterou zažíváme jen jednou do roka.

  • Zapečený houbový Kuba

    Na troše oleje nechte rozškvařit kostičky slaniny a nechte na ní zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte houby, které jste přes noc namočili do vody a poduste. Kroupy uvařte v osolené vodě, smíchejte je s podušenou houbovou směsí, dochuťte majoránkou, pepřem a česnekem a dejte do zapékací mísy. nezapomeňte na vepřové sádlo, kterým směs v pekáčku pokapete a necháte zapéct.

  • Smažený kapr nebo řízky

    Většina lidí si s Vánoci neodmyslitelně spojí smaženého kapra, bez kterého by pro ně Vánoce vlastně nebyly Vánoce. V dnešní době je kapr v mnoha domácnostech nahrazován řízky, ať už kuřecími nebo vepřovými a někde se dokonce připravuje i vinná klobása. I to je velká dobrota.

  • Bramborový salát

    Bramborová salát je na Vánoce klasika, na tom se určitě shodneme. Co se receptů týče, každá rodina má ten svůj, mohou se lišit v maličkostech, ale všichni si stojíme za tím svým receptem.

Předchozí článekDalší článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.