Kategorie

Recepty

Skvělá domácí pizza – jak ji připravit

Pizza je bez nadsázky nejznámější jídlo na světě. Fenomén, který si okouzlil jak děti, tak starší generace. Pizza, stejně jako těstoviny, je typickým italským jídlem. Její historie sahá hluboko do minulosti. Chlebová placka, ze které se…

Škvarková pomazánka – příprava

Základní surovinou pro škvarkovou pomazánku jsou samozřejmě škvarky. Malé křupavé výpečky ze sádla, které zná a má rád snad opravdu každý. V české kuchyni se používá na škvaření vepřové sádlo. Abychom vyrobili skvělou domácí škvarkovou…

Příprava brownies

Brownies je hříšně dobrý čokoládový moučník původem z Ameriky. Jeho název se odvozuje z jeho typické barvy – hnědé (anglicky brown). Brownies se připravuje z třeného těsta, v němž jsou hlavními ingrediencemi mouka, čokoláda a cukr. Můžete…

Banánové lívance – příprava chutného dezertu

Banánové lívance jsou ideální snídaní či svačinkou, když vás honí mlsná, ale vyhýbáte se bílému cukru. Můžete je naprosto bez výčitek zařadit i do redukční diety, protože neobsahují ani bílou mouku. A jako ten největší bonus přidejme fakt,…

Tropické guacamole. Jak si ho připravit?

Guacamole je skvělá pomazánka, která má svůj původ v Mexiku. Základní surovinou na přípravu této zelené salsy, která je oblíbená po celém světě, je avokádo. Možná ani vy nevíte, že avokádo se neřadí mezi zeleninu, ale mezi ovoce. V…

Připravte si chutnou drožďovou pomazánku

Droždí známe buď jako malou krychličku zabalenou v obalu nebo sušené v pytlíčku. Bez něho si nedokážeme upéct chléb, buchty, knedlíky, koláče, ale také rohlíky by se bez živých organismů v droždí obsažených neobešli. Droždí ve spojení s…

Chutné kuře na paprice

Kuře na paprice je časově nenáročné, levné jídlo a přesto velmi chutné jídlo, které určitě znáte nejen od maminek a babiček, ale také ze školních jídelen. Kuře v krémové omáčce se smetanou a mletou paprikou můžete klidně podávat k…

Lahodné buřty na pivu. Jak na to?

Zbyly vám v lednici buřty po poslední grilovačce s přáteli,  buřtguláš není zrovna vaše oblíbené jídlo a s utopenci se vám dělat nechce. Co s tím? Možná by to chtělo zkusit něco nového. Nebo třeba oceníte tip na rychlou večeři, na které si…

Tip na večeři: chutné bramborové placky

Bramborové placky neboli lokše mají v našich zemích dlouhou historii, jejich původ sahá pravděpodobně až do 18. století. Bylo to typické jídlo pro chudinu - jídlo z pár surovin, které zasytí a je časově nenáročné. Bramborové placky jsou…

Polévka česnečka – všichni si ji zamilují

Česnečka, tedy polévka plná česneku má v naší kuchyni zvláštní místo. Dokáže vás totiž spravit, ať už jste se večer pokazili čímkoliv. Postaví vás na nohy po největší party, stejně tak vám dodá sílu, když vás trápí nějaká ta viróza nebo…