Máte rádi pickles? Jistě ano. Jde totiž o kvašenou (fermentovanou) zeleninu, převážně zelí. A kysané zelí zná a jí naprostá …

Máte rádi pickles? Jistě ano. Jde totiž o kvašenou (fermentovanou) zeleninu, převážně zelí. A kysané zelí zná a jí naprostá …
Snad každý ví, že červená řepa je velice zdravá a pro organismus prospěšná. Řepa má detoxikační účinky, zlepšuje činnost mozku …
Rychlokvašky, mléčňáky, kvašáky, to vše je označení kysaných okurek v solném nálevu, které k létu v Čechách neodmyslitelně patří. Základem …
Lahodné bazalkové pesto skvěle poslouží k dochucení například těstovin, rýže, brambor, nebo zeleninového salátu. Buďte originální a připravte bazalkové pesto …
Sezóna drobného ovoce je v plném proudu a mnoho zahrádek ukrývá nenápadné keříky, které jsou během letních měsíců obsety drobnými …
Bez zmrzliny si asi nikdo z nás neumíme léto ani představit. Ovocná, čokoládová, jogurtová, chutí je mnoho, ale všechny jsou …
Italská kuchyně patří bezesporu mezi ty nejznámější kuchyně světa. Italské jídlo je oblíbené i v České republice. Důkazem je i …
Zmrzlé koláče se říká koláčům z těsta, které kyne v lednici, takže úplně potírá všechno, čemu jsme se o kynutém …
Medvědí česnek má opravdu velmi silnou česnekovou vůni a výraznou chuť. Při jeho sběru je dobré vybírat mladé listy, ty se …
Dezert specifický svou chutí silné kávy s kapkou likéru Amaretto, v kombinaci s krémovým sýrem mascarpone a cukrářskými piškoty patří …