Kategorie

Recepty

4 tipy na lehké snídaně

Snídaně je důležité jídlo, které byste rozhodně neměli vynechávat. Každé ráno potřebuje vaše tělo doplnit energii, protože celou noc, zatímco jste spali, pracovalo na vaší regeneraci. Zároveň je nutné načerpat sílu na celodenní shon.…

Recept na medovníky

Medovníky neboli perníčky jsou tradiční slovanské pečivo ochucené voňavým kořením. Neodmyslitelně patří k vánočním svátkům, ve většině rodin se perníčky pečou už kolem Mikuláše, aby dobře odležely. Je pravda, že existuje i recept na…

Jak připravit zdravý bramborový salát

Existuje mnoho variant bramborového salátu, ale většinou jsou těžké, plné majonézy. Víte, že si bramborový salát můžete připravit i zdravě? Vánoce jsou ve velké míře i o jídle. Cukroví, bramborový salát, řízky, chlebíčky, kuba, vánočka,…

Recept na listové obrácené těsto

Listové těsto je základem mnoha moučníků, které máme všichni v oblibě. Je pravda, že si ho můžete běžně zakoupit v obchodě, ať už čerstvé nebo mražené, ale vlastnoručně připravené dodá moučníků novou dimenzi - bude chutnat o hodně lépe.…

Jak na šalvějový sirup

Šalvěj je všestranná bylinka na spoustu zdravotních potíží. Uznávali ji už v Antice, starověké Indii nebo Číně, i ve středověku byla pro lékaře a léčitele velmi důležitá. Dnes ji používáme především při zánětech či respiračních potížích, dá…

Domácí povidla bez přidaného cukru

Sběr švestek je v plném proudu a my v dnešním článku přinášíme dva zaručené recepty na švestková povidla: pečená v troubě a vařená v hrnci. Bez přidaného cukru! Povidla mají mnoho způsobů přípravy, někdo radí povidla pravidelně…

Recept na mexickou Quinou

Quinoa (česky merlík čilský) je jihoamerická rostlina, jejíž semena si rozhodně zaslouží naši pozornost. Inkové ji uctívali jako “matku zrn”, díky svým nutričním hodnotám se těší obrovskému zájmu i dnes. Zvyšuje pohyblivost střev, zrychluje…

Jak na domácí kečup

Napadlo vás někdy udělat si domácí kečup, ale netroufli jste si? V dnešní době si lidé stále více začínají uvědomovat, že je dobré se podívat i na složení potravinových výrobků které kupují, ale nenapadne je některé základní potraviny plné…

Jak na sušená rajčata

Urodilo se vám hodně rajčat a už nevíte co s nimi? A nebo jen máte chuť vyzkoušet rajčata na jiný způsob, než jako tradiční čerstvou svačinku? Zkuste je usušit a naložit! V dnešním článku se dozvíte, jak na to! Sušená rajčata mají velmi…

Jak využít smetánku lékařskou – pampelišku

Zahrádkáři ji možná často vnímají jako nepříjemný plevel na trávnících, pro trpící lidi je však cenným zdrojem látek s léčivými účinky. Pampeliška pomáhá hlavně při léčbě nemocí žlučníku a jater. Kvete v dubnu a v květnu na mezích,…