Recept na guacamole

Všeho znalí labužníci jistě ví, že guacamole je mexická pomazánka nebo také dip z avokáda. Na přípravu guacamole stačí při nejhorším jen avokádo, limetka a sůl, samozřejmě jsou ale různé doplňující suroviny, z nichž je guacamole ještě chutnější.

Předem upozorňuji ty, kdo tuto mexickou pochoutku ještě nejedli, že reálně hrozí závislost na guacamole i na avokádu jako takovém. Což na druhou stranu nevadí, protože avokádo je svým složením tak prospěšné zdraví, že se dnes už řadí mezi superpotraviny.

Pro pravé gurmány se pořádné guacamole neobejde bez koriandrové nati, červené cibule, rajčat a chilli papričky, ideálně jalapeños. Samozřejmě můžete připravit i nepálivou variantu a nesnažit se za každou cenu pozřít něco, co vám prostě nvyhovuje. I tak vás čeká luxusní zážitek.

 

Příprava guacamole

Vybrala jsme pro vás recept na guacamole, který uspokojí i nejnáročnější jedlíky souhrou všech dodaných chutí a já osobně ho mám nejradši. Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • 1 velké zralé avokádo
  • 1 malá červená cibule
  • šťáva z jedné limetky
  • 6 cherry rajčat
  • čerstvý koriandr
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • chilli paprička, pokud máte radí pikantní chuť

Rajčátka a cibuli si nasekejte na drobno. Avokádo rozmačkejte vidličkou a přidejte k němu ostatní ingredience. Všechno zakapejte šťávou z limetky a dobře promíchejte. Jestli chcete raději guacamole jemné konzistence, pak všechny přísady naházejte do mixéru a umixujte, případně rozmixujte tyčovým mixérem. Výsledek by měl mít jemně krémovou strukturu hladkou nebo s drobnými kousky zeleniny.

Drobné obměny guacamole

Do základního receptu můžete přidat i prolisovaný česnek, dodá pomazánce na pikantnosti. Takové guacamole nemusíte jíst jen tradičně s nachos, ale můžete ho podat jako dip k masu nebo servírovat na topinkách. Guacamole se také může zjemnit lžící zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

 

Mohlo by se Vám také líbit

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.