Lahodné buřty na pivu. Jak na to?

Zbyly vám v lednici buřty po poslední grilovačce s přáteli,  buřtguláš není zrovna vaše oblíbené jídlo a s utopenci se vám dělat nechce. Co s tím? Možná by to chtělo zkusit něco nového. Nebo třeba oceníte tip na rychlou večeři, na které si celá rodina pochutná. Zkoušeli jste již recept na lahodné buřty na pivu? Výborný rychlý, více méně z toho, co máte v lednici.

Pokud se teprve chystáte na nákup surovin na tento netradiční recept, doporučujeme koupit opravdu kvalitní buřty s vysokým podílem masa, které jsou vyrobeny z vepřového nikoli z kuřecího masa. Kvalitní buřty dodají jídlu tu správnou chuť. A určitě si při nákupu do košíku kromě piva, které patří do receptu, dejte aspoň o jedno navíc. Hodí se vám, až budete buřty upečené na pivu konzumovat.

Recept na pikantní buřty na pivu 

Co všechno budete na buřty pečené v pivu potřebovat?

  • 1 kg špekáčků
  • 5 cibulí
  • 1 černé pivo
  • asi hrnek kečupu
  • 5 stroužků česneku
  • asi půl sklenice nakládaných feferonek “kozích rohů” (nebo 2 červené papriky kapie a 2 – 3 kulaté feferonky)
  • chilli omáčka podle chuti
  • pepř
  • sůl

Jak budeme postupovat:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a orestujeme ji na troše oleje tak, aby změkla. Potom ji přendáme do pekáčku. Buřty si oloupeme a nakrájíme dle libosti buď na kolečka, nebo rozkrojíme podélně na půlky. Kapie omyjeme, očistíme a rozkrájíme na proužky a také vložíme do pekáčku (pokud máte připravené kozí rohy, jen je vyndejte ze sklenice a přidejte k buřtům a cibuli). Česnek očistíme, zbavíme středů a prolisujeme. V misce si připravíme zálivku z černého piva, kečupu, soli, pepře, chilli omáčky a prolisovaného česneku. Vše pořádně promícháme a touto připravenou směsí přelijeme cibuli, buřty a papriky v pekáčku. Předehřejeme si troubu na 220°C a připravený pekáček do ní vložíme. Pečeme při vyšší teplotě cca 30 – 40 minut, dokud se pivo neodpaří. Upečené buřty podáváme s pečivem, bezkonkurenčně nejlepší je k nim čerstvý chléb.

Mohlo by se Vám také líbit

Diskuze je uzavřena.