Recepty

Zdravý rybízový koláč s tvarohem

Zdravý rybízový koláč je výborným sladkým dezertem, který se hodí zvláště pro letní období – a to už jen z toho důvodu, že se rybíz v létě sklízí a pokud jej máte na své zahrádce, pak určitě budete potřebovat inspiraci, jak s kuličkami rybízu vhodně naložit. Rybíz je oblíbené nakyslé ovoce, které se dá využít na mnoho způsobů. Kromě dětmi i dospělými oblíbené marmelády, pro kterou nacházíme uplatnění především na Vánoce, kdy s ní mažeme linecké cukroví, si s rybízem můžete pohrát i jinak: upéct si koláč, připravit chutnou bublaninu, upéct si zdravý čaj a někdo dokonce z rybízu připravuje i studenou letní polévku! My vám v dnešním článku přinášíme recept na zdravý rybízový koláč, po kterém se vám zaručeně budou dělat boule za ušima!

Recept na zdravý rybízový koláč s tvarohem

Zdravý rybízový koláč s tvarohem můžete připravit nejen pro svou rodinu, ale díky jeho rychlé přípravě i návštěvě, která si bude mlsně olizovat prsty. Příprava koláře vám zabere jen několik minut a navíc většinu surovin najdete doma, díky čemuž je jeho příprava o mnoho jednodušší.

Na přípravu koláče budete potřebovat:

  • 500 g hustého měkkého tvarohu
  • 500 g polohrubé mouky
  • 350 g červeného rybízu
  • 200 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vejce

Postup přípravy:

Připravte si dvě misky. V první z nich smíchejte třtinový cukr společně s moukou, dobře promíchejte a poté přidejte nakrájené změklé máslo. Pomocí rukou vytvořte drobenku, která přijde na spodní i vrchní část rybízového koláče. V druhé misce nyní smíchejte krupicový cukr s vajíčkem a vyšlehejte. Poté přidejte tvaroh a dobře promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Na spodní část plechu rozprostřete polovinu připravené drobenky, posypejte kuličkami rybízu, zalijte tvarohovou směsí a nakonec zasypejte druhou polovinou drobenky. Takto připravený koláč vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte cca 40 minut, dokud nebude koláč krásně zlatý.

Předchozí článekDalší článek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *