Kategorie

Recepty

Recept na zmrzlé koláče

Zmrzlé koláče se říká koláčům z těsta, které kyne v lednici, takže úplně potírá všechno, čemu jsme se o kynutém těstu učili, tedy že nejlépe vykyne v teple. Příprava zmrzlých koláčků je trochu zdlouhavá, proto se obvykle připravují jen…

Jak na pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek má opravdu velmi silnou česnekovou vůni a výraznou chuť. Při jeho sběru je dobré vybírat mladé listy, ty se vždy sbírají předtím, než začne rostlina kvést. Bohužel období, kdy je medvědí česnek v té správné kondici, je…

Recept na tiramisu

Dezert specifický svou chutí silné kávy s kapkou likéru Amaretto, v kombinaci s krémovým sýrem mascarpone a cukrářskými piškoty patří k tomu nejoblíbenějšímu v italské kuchyni. Jedná se o úžasnou delikatesu, která pro svou jemnou kávovou…

Zlaté mandlové mléko

Zlaté mandlové mléko je nápoj s tak pozitivním dopadem na zdraví, že se mu říká také koření života. Jedná se o nápoj  pocházející z Indie, který se využívá k posílení imunity a k prevenci proti nemocem. Připravuje se buď z rostlinného…

Hořčicové brambory

Hledáte  občas jednoduché vydatné jídlo, na jehož přípravě nestrávíte dlouhé hodiny a navíc neušpiníte moc nádobí? Hořčicové brambory patří právě do kategorie jednoduchých jídel nenáročných na čas a práci. Brambory v této pikantní úpravě…

Recept na zelníky s kuřecím masem

Na krouhání a nakládání zelí je ještě čas, ale na tradiční pochoutku s hlávkového zelí nemusíme čekat. Zelníky či zelňáky jsou výborné především s čerstvého zelí. Máte rádi placky z krouhaného zelí? Zelná pochoutka je známá již ze…

Recept na čínu

Asijské kuchyni propadlo již mnoho lidí. Mezi nejoblíbenější jídla, která si už připravujeme běžně doma a  přizpůsobujeme svým chutím a potřebám je je takzvaná “čína”, tedy masozeleninová směs ochucená orientálním kořením. Kuřecí,…

Jak zdravě zahuštovat

Odborníci na výživu dnes všeobecně varují před vysokou konzumací sacharidů, často prázdných, bez další výživové hodnoty. Sacharidy, které následně nespálíte fyzickou aktivitou, totiž tělo ukládá ve formě podkožního tuku na horší časy a ty…

Jak na domácí oplatky

Jestliže máte doma oplatkovač, tedy přístroj na výrobu domácích oplatek, jistě ho nechcete nechat ležet ladem. Pojďte si připravit domácí oplatky - sladké i slané. První oplatky se pekly již v 18. století, nejznámější pak u nás jistě…

Recept na domácí langoše

Pokaždé, když narazím na stánek s langoši, dostanu na ně velkou chuť. Ale kupovat tuto pochoutku na ulici, kde nemáte jistotu, jak hodně je přepálený tuk, v němž se smaží, je trochu riziko. Raději si langoše připravte doma. V Čechách se…