Recepty na zdravou zmrzlinu
Dopřejte si během horkých letních dnů příjemné osvěžení v podobě zdravé zmrzliny. Domácí zmrzlina hravě strčí do kapsy ty kupované, navíc je z čerstvých surovin, takže žádná éčka.
Vyzkoušejte tyto dva osvědčené recepty na zdravou zmrzlinu z ovoce, bez umělých příchutí, barev nebo konzervačních látek nebo přidaného cukru. Takovou zmrzlinu si můžete vychutnat bez jakýchkoliv výčitek. Naše recepty navíc neobsahují ani mléčné výrobky a to ocení hlavně lidé s intolerancí na laktózu.
Banánovo arašídová zmrzlina
Ingredience
- 3 banány
- 6 lžic arašídového másla
- 4 lžíce medu
Postup
Banány oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte zmrazit do mrazáku. Zmrzlé banány rozmixujte v mixéru, dokud nemají konzistenci hladkého zmrzlinového krému. Přidejte arašídové máslo a med a rozmixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému.
Nemusíte se bát, že ve zmrzlině zůstanou kousky zmrzlého banánu. Díky vysokému obsahu pektinu v banánech vznikne opravdu krémová zmrzlina. Zmrzlinu přendejte do misky. Můžete ji ihned jíst, ovšem konzistence kvůli banánu rychle povolí. Lepší bude nechat zmrzlinu znovu ztuhnout v mrazáku. Ingredience vystačí na 4 porce.
Tip: Pokud máte chuť na čokoládovou zmrzlinu, přidejte ještě 2 až 3 lžíce holandského kakaa. Výsledná chuť bude opravdu úžasná.
Jahodovo banánová zmrzlina
Ingredience
- 2 hrnky jahod
- 1 banán
- ½ hrnku rostlinného mandlového mléka
- sůl
Postup
Nejprve si připravte ovoce. Banán oloupejte a rozkrájejte na menší kusy. Jahody očistěte a přepulte. Obě suroviny nechte zmrazit v mrazáku. Zmrazené ovoce vložte do mixéru a mixujte, dokud se ovoce nerozdrtí. Přilejte mandlové mléko. Pokud ho nemáte nahraďte ho libovolným rostlinným mlékem podle vaší chuti. Přidejte špetku soli. Ještě chvíli mixujte. Zmrzlinu přelijte do nádoby a dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout. Ingredience vystačí na 2 porce.
Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks je otevřen.