Recepty

Recepty na tvarůžkovou pomazánku

Dobrých není nikdy dost a proto je na čase rozšířit vaší kuchařku o nové netradiční recepty na pomazánky z olomouckých tvarůžků.

Olomoucké tvarůžky jsou známé především pro svou specifickou vůni a výraznou chuť. Tvarůžky, syrečky nebo také tvargle – pokud patříte mezi jejich milovníky, tak dnešní článek plný receptů pomazánek připravených z olomouckých tvarůžků bude věnován právě vám. Pomazánky tentokrát ocení i lidé, kteří se stravují zdravě nebo drží redukční dietu, protože syrečky mají velmi nízký obsah tuku a dodávají tělu plnohodnotné bílkoviny.

Lehká tvarůžková pomazánka

Ingredience:

  • 40 ml mléka
  • jarní cibulka
  • 80 g olomoucké tvarůžky
  • 80 g odtučněný tvaroh

Postup:

Olomoucké tvarůžky spolu s odtučněným tvarohem rozmačkáme, přilijeme mléko a počkáme dokud se nevsákne. Jarní cibulku nadrobno nakrájíme a vmícháme do připravené směsi. Necháme odležet v lednici do druhého dne.

Pivní tvarůžková pomazánka

Ingredience:                                                           

  • 80 g olomoucké tvarůžky
  • 50 g máslo
  • 60 ml pivo
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 200 g tučný tvaroh
  • sůl
  • drcený kmín

Postup:

Smícháme olomoucké tvarůžky s tvarohem, máslem, pivem a hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme spolu s drceným kmínem, mletou sladkou papriku a solí. Necháme odležet v lednici do druhého dne.

Tvarůžková pomazánka s vejci

Ingredience:

  • 2 lžíce tatarská omáčka
  • 80 g olomoucké tvarůžky
  • 1 ks cibule
  • 2 ks vejce natvrdo
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • sůl
  • mletý černý pepř

Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na drobno. Olomoucké tvarůžky rozmačkáme a smícháme s nakrájenými vejci. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Vmícháme tatarskou omáčku, hořčici, osolíme a opepříme. Necháme odležet v lednici do druhého dne.

Předchozí článekDalší článek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *