Recepty

Recept na domácí zmrzlinu

Bez zmrzliny si asi nikdo z nás neumíme léto ani představit. Ovocná, čokoládová, jogurtová, chutí je mnoho, ale všechny jsou skvělé.  

A nejlepší zmrzlina je stoprocentně ta, kterou si připravíme doma během pár minut z našich oblíbených surovin. Prozradím vám recepty na zmrzlinu, kterou vyrobíte snadno a rychle, jen z několika surovin.

Domácí vanilková zmrzlina

Z pouhých třech ingrediencí si můžete krémovou domácí vanilkovou zmrzlinu připravit. Do základu zmrzliny můžeme přidat i jakékoliv drobné ovoce, na drobno nasekané oříšky, čokoládu nebo sušenky. Využít můžete vše, co máte rádi a vytvořit si tak zmrzlinu přímo podle vašich chutí.

Ingredience

  • 500 g kondenzované slazené mléko Salko
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžička vanilka

Postup

Do misky nalijeme kondenzované mléko se šlehačkou a vanilkou a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustý a hladký krém. Ten přendáme do vhodné krabičky, zavřeme a dáme zamrazit. Není potřeba během mražení míchat, zmrzlina bude i tak skvělá a nadýchaná.

Domácí čokoládová zmrzlina

Na domácí čokoládovou zmrzlinu budete potřebovat pouze 5 surovin, přesto z nich připravíte zmrzlinu s chutí doslova jako čokoládový sen.

Ingredience

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g třtinového cukru
  • 280 ml plnotučného mléka
  • 30 g kakaa

Postup

Nejprve si na kostičky nalámeme čokoládu na vaření. Do hrnce nasypeme třtinový cukr, přilijeme mléko a přivedeme k varu. Dál přidáme kousky čokolády a kakao. Hrnec odstavíme z plotny a mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Zatímco bude směs chladnout, ušleháme si v misce smetanu, kterou s vychladlým krémem opatrně smícháme. Připravenou zmrzlinu vlijeme do krabičky, zavřeme a dáme zamrazit. Během 4 hodin ji několikrát promícháme.

Domácí čokoládová zmrzlina chutná skvěle s topingem z kyselejšího ovoce, například s višněmi.

Předchozí článekDalší článek