Kuchyňské triky a tipy

Vaření, pečení, smažení – to všechno šikovná hospodyňka zvládá levou zadní. Jenže čas od času hraje osud tak trochu proti nám a ne všechno se nám musí podařit. I vám se jistě někdy stalo, že se vám při vaření nebo pečení stala nějaká kulinářská nehoda, při které byste ocenili kuchyňské triky. I těm nejšikovnějším z nás se tu a tam něco nevydaří a není třeba kvůli tomu hned věšet hlavu.

Kuchyňské triky, které šetří čas i práci

Jistě nám dáte za pravdu, že někdy by se šikovné kuchyňské triky šetřící čas i námahu hodily. Nemáme pravdu? Proto pro vás nějaké kuchyňské triky máme a věříme, že vám při práci v kuchyni pomohou.

  • Jak si poradit se škraloupem?

    Znáte to: vaříte omáčku nebo třeba hustou polévku a jakmile hrnec odstavíte z plotny, během chviličky se na povrchu vytvoří škraloup. Někomu škraloup nevadí, jiný jej naopak rád nemá. Jak se ho zbavit, aniž byste jej museli lovit z hrnce? Vezměte kousek másla a několikrát jím přejeďte povrch omáčky nebo polévky.

  • Co když je omáčka příliš kyselá?

    Už jste někdy překyselili omáčku? Nemusíte se za to stydět, stalo se to snad každému. Stačí, když trochu ujede ruka s citronem nebo octem a pohroma je na světě. Jestliže se vám to někdy stalo a vy jste potom celý obsah hrnce vylili, věřte, že to bylo zbytečné. Až se vám to stane příště, přilijte do omáčky trochu mléka, do rajské omáčky můžete přidat trochu nastrouhané mrkve a tu pak přecedit.

  • Rýže bez chuti? Už nikdy!

    Rýže je oblíbená příloha k omáčkám i k masu a možná i vy ji vaříte často. Jestliže ale máte pocit, že je vámi vařená rýže bez chuti, zkuste naše kuchyňské triky: při vaření vložte do hrnce několik kousků hřebíčku nebo rozkrojenou cibuli.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.