Recepty

Čokoládová bábovka s červeným vínem

Čokoláda bezesporu patří k nejoblíbenějším ingrediencím při pečení. Dnešní moučník, který vám přinášíme, budete prostě milovat. Konzumace čokolády neoslovuje jen chuť, ale i čich a zrak. Dříve zcela netradiční, dnes výjimečná a stále častěji vyhledávaná kombinace čokolády a červeného vína vás povznese do zcela jiných dimenzí.

Čokoládu a stejně tak i víno, lze posuzovat podle mnoha kritérií, přesto zde nalézáme i určitou podobnost. Zejména záleží na jejich chuti a vůni. Skutečný chuťový zážitek prožijete, vyberete-li správnou kombinaci vína a čokolády. Pokud párování čokolády a vína zkoušíte poprvé, vsaďte na klasiku, jíž je hořká čokoláda a víno s vyšším obsahem tříslovin a nižším obsahem kyselin. Jedná se například o odrůdy Merlot nebo Cabernet Savignon. Nebudeme vás tedy dlouze napínat a přinášíme zcela jedinečný recept na čokoládovou bábovku, kde je jednou z ingrediencí právě červené víno.

Potřebné ingredience na těsto

  • 1 ½ šálku hladké mouky
  • ¾ šálku kakaa
  • 1 kávovou lžíci sody bicarbony
  • ½ kávové lžičky soli
  • 1 šálek másla v tuhém stavu
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1 šálek hnědého cukru (třtinový)
  • 2 vejce
  • 2 kávové lžíce vanilkového extraktu
  • 1 ¼ sklenice červeného vína

Postup zpracování těsta

Do mísy prosejeme sypké ingredience a metličkou pořádně smícháme. V druhé nádobě vyšleháme do krému máslo a oba šálky cukru, následně přidáme 2 vejce a opět vyšleháme. Do krému přidáme vanilkový extrakt – vmícháme jej do krému. Nyní přidáváme postupně na střídačku sypkou směs a víno. Vše vyšleháme do krému, který vlijeme do předem připravené bábovkové formy. Pečeme na 180°C po dobu 40 – 45 minut.

Ingredience na čokoládo-vínový krém

  • 1 šálek čokoládových hoblin
  • Hrudka másla
  • ½ sklenky červeného vína
  • 1 šálek moučkového cukru

Postup na zhotovení krému

Do skleněné mísy nasypeme čokoládové hobliny, hrudku másla a vložíme na půl minuty do mikrovlnné trouby. Po vyjmutí roztopenou čokoládu a máslo promícháme. Přidáme půl skleničky červeného vína, šálek moučkového cukru a vytvoříme hladký krém. Celou bábovku tímto krémem polijeme.

Přejeme luxusní chuťový zážitek.

Zdroj: Youtube, Tasty Food.

Předchozí článekDalší článek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *