Čokoláda a její účinky na zdraví

Kdo by to byl řekl, že i čokoláda může být zdravá! Jen málokdo jí dokáže odolat a jsou mezi námi i tací, kteří si na této oblíbené sladkosti známé po celém světě vypěstoval malou závislost. Traduje se ale domněnka, že čokoláda není pro naše zdraví prospěšná, ba naopak. Ptáte se, jak to tedy je? Čemu máte věřit? Pojďte společně s námi odhalit tohle čokoládové tajemství!

Jaké účinky má čokoláda na naše zdraví?

  • Snižuje krevní tlak

    Jako první zmíníme pozitivní vliv čokolády na krevní tlak v našem těle. Tahle pochoutka obsahuje flavanoly, což jsou stimulanty cév, které tak díky nim produkují oxid dusnatý. Ten mimo jiné nutí cévy tzv. relaxovat, díky čemuž dochází k poklesu krevního tlaku.

  • Snižuje riziko onemocnění srdce

    U srdíčka ještě chvíli zůstaneme, teď vyzdvihneme fakt, že konzumací čokolády zvýšíte hladinu HDL a zároveň zvýšíte hladinu LDL v těle, což je účinná prevence proti vzniku srdečních chorob či cévních onemocnění.

  • Chrání kůži před sluncem

    Věděli jste, že na seznamu obsahu čokolády jsou i bioaktivní látky, které se pyšní ochranným vlivem pro naši pokožku? Pokud budete jíst čokoládu, ochráníte tak svou kůži před vlivem škodlivého záření – berte to ale prosím hodně s nadhledem, nelze se spoléhat pouze na čokoládu.

  • Zlepšuje mozkové funkce

    Ačkoli vás to možná překvapí, konzumací čokolády – samozřejmě v rozumném množství – můžete podpořit mozkové funkce, což je informace, která rozhodně není k zahození. Opět za to může vysoký obsah flavanolů, který podporuje prokrvení mozku.

Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.